Dag 7: Washington DC

Vanmorgen nemen we opnieuw een Uber (bevalt erg goed) naar de Starbucks in Capitol Hill. We ontbijten buiten op het terras met Yoghurt en muesli en nemen bananenbrood mee voor onderweg. 

We lopen richting de Library of Congress. Gelukkig is het wat bewolkt en dus een stuk minder warm dan gisteren. Prima weer om de stad verder te verkennen. 

Aangekomen bij Library of Congress moeten we opnieuw door security. Minder zwaar dan bij het Pentagon, maar ontkomen doen we er ook niet aan. Bij de ingang nemen we een boekje mee en zijn dan even zoet binnen. Wat een prachtig gebouw! Miljoenen steentjes zijn verwerkt in de vloeren en muren. Prachtige schilderingen op de vele plafonds en zeer rijke opstellingen hoe men vanuit het verleden tot nu heeft kunnen communiceren door middel van schrijven. Daarnaast nemen we nog even een kijkje op het balkon bij de échte Library, waar talloze boeken zijn opgesteld. Wij weten dat een groot deel van de boeken uit de privé collectie van Abraham Lincoln komen. Erg interessant en de moeite waard om geweest te zijn.

Na de Library of Congress lopen we door naar de buren van het gerechtshof; we bezoeken het Supreme Court. Helaas is er met een lecture over het rechtssysteem reeds begonnen, dus we kunnen deze helaas niet bijwonen en ook de zaal niet in. Jammer! 

Aangezien we nog meer op de planning hebben, kijken we nog even rond. Een imponeert gebouw met mooie dikke pilaren aan zowel de buiten- als binnenzijde van het gebouw. Mooie marmeren vloeren en chique bouwstijl maken het gebouw tot een statig geheel. Na een aantal goede kliks met camera en iPhone gaan dan verder naar het Newseum. 

Newseum. De naam zegt het al; een museum over nieuws. Er is een tentoonstelling van de FBI over communicatie in kranten en televisie. Over opsporingsberichten, de most wanted list en cybercrime; erg boeiend! 

Op iedere verdieping is weer wat nieuws te vinden. De voorpagina’s van vandaag van kranten van over de hele wereld (waaronder ook trouw), we lezen over persvrijheid, de opkomst van VR (virtual reality) en over 9/11. In het museum is ook een stuk van de antenne van de Twin towers te zien. We gaan zelfs nog terug in de tijd en zien krantenkoppen van vroeger tot nu.

We staan nog even met stilte te kijken naar een grote wand met vele foto’s van nieuwslezers en cameramensen die zijn omgekomen tijdens hun werk om voor de wereld nieuws te maken. We zijn erg onder de indruk, met name Maarten, omdat het zijn werkveld is.

Als we het museum grotendeels hebben bekeken gaan we naar de kelder waar we wat kunnen eten. We hebben inmiddels wel trek gekregen! We bestellen beide een sandwich en wat drinken.

Na de lunch lopen we richting het Spy museum. We nemen een andere identiteit aan en worden getest of we misschien als spion aan het werk zouden kunnen gaan. We zien alle tips en tricks, we leren spionnen te herkennen en ondertussen moeten we onze nieuwe identiteit en missie natuurlijk niet vergeten. Maarten wordt na de test direct het land uitgezet en ik? Ik heb nog wat training nodig, maar ik zou best weleens als spion door het leven kunnen gaan. Wie weet… 😉

Het museum helst niet alleen tips en tricks, maar ook attributen die door de jaren heen zijn ingezet bij spionage werkzaamheden. Van Ninjas tot de Russische Spionnen.

Beneden is een tentoonstelling over James Bond. Filmpjes, auto’s, posters en vrouwen. Er zijn diverse attributen auto de James Bond films uitgestald, zoals diverse jurken van mede- en tegenspeelsters, gadgets, maskerd en zelfs de bekende Aston Martin. Erg leuk!

We hebben nog wat tijd over, dus we besluiten een Uber te nemen naar het Holocaust memorial museum. Het museum is gratis, dus voor het uur wat we nog hebben, zeker de moeite waard te bekijken. We zijn er stil van, de foto’s, video’s en manquette van Joden die naar de gaskamers worden geloodst zijn erg aangrijpend en onwerkelijk. Het is lang geleden, maar voelt zo dichtbij. Diverse onderdelen, waaronder de treinwagon (waar de joden in getransporteerd werden), de barakken ( waar de joden in sliepen) en de stapel schoenen die de joden droegen maken indruk.

De videoschermen gaan uit en dat is het teken dat het museum dicht gaat. We hadden graag nog iets langer gebleven. We besluiten ons memorial rondje van gisteren af te maken nu het nog goed licht is.

Via het Washington Monument lopen we naar het WW II en het Vietnam Veterans Memorial.

We zijn moe en hebben trek. We nemen de Uber terug naar het appartement. Onze AirBnb gastvrouw heeft wat restaurants getipt en daar gaan we er een van uitproberen; Annie’s paramount steakhouse. Het is 2 minuten lopen en we kunnen direct plaatsnemen. Dupont Circle staat bekend als een van de gezelligere wijken van Washington. Er zijn vele restaurants en barretjes en dus levendig in de avond.
Ik neem kalkoen en cranberry compote een gepofte aardappel en koolsla. Maarten gaat voor iets van kip met aardappel puree en tomaat. De ober maakt nog snel even een foto van ons. Het eten smaakt heerlijk! Wel wat veel, dus een toetje zit er helaas niet in.

Dan komen er 2 mannen naast ons zitten waar we mee aan de praat raken. Ze vragen waar we vandaan komen, wat we hebben gedaan en waar we nog naartoe gaan. Ze geven nog wat tips voor Piladelphia, waaronder een adresje voor de beste Philly Cheese Steaks (dé specialiteit van Philly)

Na het diner en gezellige gesprek met de heren, vertrekken we terug naar ons appartement. We lopen nog even bij de Target supermarkt voor wat Muesli repen en water voor de busreis.

Aangekomen in het appartement pakken we onze koffers in en gaan we slapen. Het was een lange dag, met veel indrukken. Slapen en dan op naar Philadelphia. 


3 reacties op ‘Dag 7: Washington DC

  1. Weer een interessante dag voor jullie, erg leuk maar ik kan me voorstellen dat zo’n dag ook wel vermoeiend is.
    Ik ga nu aan de koffie want ik heb net een rondje van 45 km gefietst.
    Groet Hennie en Harm

We vinden het leuk als je een berichtje achter laat!