Dag 12: Key West – Miami

Vandaag vertrekken we naar (Magic City) Miami. De laatste stop van onze reis. We nemen een stevig ontbijtje aan het zwembad, we moeten vandaag zo’n 273 Km rijden.  In Islamorada willen we nog stoppen bij Robbie’s om tarpons te voeren, maar we (Noha) hebben niet goed opgelet en zijn er voorbij gereden. Omdat we vandaag best een stukje moeten rijden besluiten we om door te gaan en Robbie’s te bewaren voor de volgende keer. We willen immers ook nog stoppen bij de Everglades om nog een poging te doen alligators te spotten.

In de middag komen we aan bij het Palms Visitor Center en ja hoor, het komt met bakken uit de lucht zetten. Balen, dit betekent niet alleen dat het niet meer droog en zonnig is, maar ook dat er meer muggen zullen komen. Zodra het een beetje minder hard regent, gaan we de auto uit en sprayen we ons in met Autan. Op advies lopen we Anhinga Trail. De Anhinga is een vogel die onder water duikt op zoek naar visjes en vervolgens in de bomen gaat zitten met de vleugels gespreid om zijn veren te drogen. Heel grappig gezicht. Langs het pad zitten ook reigers te loeren naar het water op zoek naar iets te eten. Ze zijn niet mensenschuw, want we mogen best dichtbij komen.  We lopen het aangelegde houten pad op, dat ons over het water voert. We zoeken in alle openingetjes naar alligators, maar helaas.. Zal het dan weer niet gaan lukken? We gaan in ieder geval niet naar huis voordat we er een in het wild hebben gezien, dus misschien moeten we nog maar wat langer blijven. Het water staat hoog én het heeft net geregend, dus dat werkt niet echt mee. Verderop zien we mensen foto’s maken en we gaan snel kijken. Ja hoor, er zwemt er een in het water, wel wat ver weg, we zien net een streepje boven het water uit komen, maar we kunnen de alligator afstrepen van ons lijstje.  We lopen nog even terug, wat er schijnt er nog een te zijn. Die ligt alleen nog verder weg en is bijna niet te zien. We lopen nog een keer terug naar het water, waar inmiddels niemand meer is. Wel is de alligator dichterbij gezwommen, dus we hebben een mooi foto momentje. Na de fotoshoot verdwijnt hij onder water en is hij voor de volgende bezoekers nauwelijks zichtbaar…   We rijden verder naar Miami, waar we door de files bijna een uur later aankomen dan de navigatie aangeeft.   We geven de auto af bij de valet parking van het hotel (We slapen in het Riu Miami Beach) en brengen de koffers naar de kamer. Helaas zijn alle kamers met kingbed volgeboekt, dus moeten we het weer doen met 2 kleinere bedden. We frissen ons op en gaan meteen weer naar beneden, want we gaan naar een basketbal wedstrijd van Miami Heat vs Utah Jazz in de American Airlines Arena.     We hebben resale tickets gekocht bij Ticketmaster en zitten op rij 5 op de 1e ring. Goede plekken! We kopen nog een heat shirtje en een petje en dan zijn we er klaar voor! 

Er hangt een super goede sfeer in het stadion. We nemen er een hotdog en een bak popcorn bij (lekker Amerikaans) en genieten tot een uur of 10 van alles wat er om ons heen gebeurt. Iedereen schreeuwt “Lets-Go-Heat, Lets-Go-Heat, Lets-Go-Heat” op het ritme van de muziek. En in dezelfde toonsoort komt in koor voorbij “Ref-You-Suck, Ref-You-Suck”. Het is makkelijk bij te houden in ieder geval ;-). De wedstrijd, optredens, de mensen om ons heen, het is een groot feest. Iedereen gaat voor Heat, over de tegenstander wordt niet eens gesproken. Helaas is topspeler Dwayne Wade niet aanwezig vanavond, we horen later op de roddel tv dat zijn zoontje in het ziekenhuis lag. Miami Heat wint na een spannende wedstrijd met 92-91 van Utah Jazz.  

 Na de wedstrijd maken we nog wat foto’s en dan rijden we, via Ocean Drive (we moeten natuurlijk wel een beetje pronken met die tank van ons 😉 ), terug naar het hotel.        


5 reacties op ‘Dag 12: Key West – Miami

  1. Een regenachtig middag en een fijne belevenis in de Arena.
    Tja, nog een paar uurtjes en dan mogen jullie deze mooie vakantie afsluiten.
    We wensen jullie alvast een veilige vlucht terug naar Schiphol via London.
    We horen graag als jullie geland zijn.
    xxxMarianne en Peter

  2. Leuk verslagje weer Noha en Maarten. Leuk dat jullie zo genoten hebben. Kom veilig weer thuis, we zijn benieuwd naar alle verhalen waar jullie in de blog niet aan toegekomen zijn. Tot snel! Liefs Marijn & Selene

We vinden het leuk als je een berichtje achter laat!